Uniek concept Kroonborg aan KNVTS gepresenteerd

17 sep 2015Nieuws

Onlangs is het Offshore Maintenance Support Walk-to-Work schip ‘KROONBORG’ genomineerd voor de KNVTS Schip van het Jaar Award 2015. De prijs wordt uitgereikt aan een in Nederland gebouwd schip welke zich onderscheidt op het gebied van ontwerp, economie, duurzaamheid, veiligheid en bouwproces. Gisteren heeft Koninklijke Niestern Sander het unieke concept van de Kroonborg gepresenteerd aan de jury van de KNVTS in haar besluitvorming op de keuze van de uiteindelijke winnaar.

“De Kroonborg is een accommodatieschip, IMO 2 tanker, werkschip én bevoorradingsschip in één ontwerp en hierdoor uniek in haar soort”, legt Jan Doorduin (Algemeen Directeur Koninklijke Niestern Sander) uit. “Na gedegen onderzoek en een nauwe samenwerking tussen scheepsbouwer, opdrachtgever, eindgebruiker en diverse toeleveranciers is een ontwerp tot stand gekomen, die met haar combinatie van diverse innovatieve functionaliteiten de offshore wereld kan veranderen”. “Vandaag hebben we aangetoond aan de jury hoe de Kroonborg offshore onderhoudswerkzaamheden efficiënter, veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker maakt”, besluit Jan Doorduin.

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer