Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

12 nov 2023Nieuws

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij.

Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga (Tweede Kamer), Johan Remkes (voorzitter NPG), Cas König (CEO Groningen Seaports) en Meiltje de Groot (Directeur Airport Eelde) aanwezig om door Gert Klooster geïnterviewd te worden over hoe zorgen zij dat zowel grote bedrijven als het MKB goed worden betrokken en hoe kunnen we samen (overheid, bedrijfsleven, onderwijs en inwoners) aan de slag met de opgaven die er liggen en de kansen die er zijn.

De regio heeft veel te bieden maar de bedrijven, overheid en onderwijs vinden elkaar niet altijd. Hoe dit allemaal anders zou kunnen werd op deze zaterdagavond besproken, waarbij meermaals de Eemshaven-methode met betrekking tot het localiseren van de LNG-Terminals als voorbeeld van succes werd aangehaald.

 

De foto’s, gemaakt door Jan Zeeman, treft u hier aan.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer