Vervolg internationale Top Dutch campagne

20 sep 2017Nieuws

De drie Noordelijke provincies hebben na het succes van de Tesla campagne besloten om Top Dutch een vervolg te geven. De komende twee jaar gaan de provincies een Internationale campagne voeren gericht op het aantrekken van bedrijven om op die manier de werkgelegenheid in de noordelijke provincies te stimuleren.

Top Dutch-van Tesla naar sterk merk
Top Dutch is vooral bekend van de ambitie om Tesla naar de regio te halen. Maar Top Dutch staat ook voor: groter durven denken en trots zijn op waar je goed in bent. Vanuit deze kracht wordt een bredere acquisitie-campagne ontwikkeld. Sander de Rouwe, gedeputeerde EZ, provincie Fryslan: “ Met de internationale campagne gaan we uitleggen waar we in de regio goed in zijn. Waar we trots op zijn. Dat we Top Dutch zijn. We willen ons sterker profileren voor internationale acquisitie op de terreinen vergroening, digitalisering en water.”

Werkgelegenheid
Wat voor Tesla belangrijk is, is ook voor andere bedrijven relevant. Het uiteindelijke doel van de Top Dutch campagnes is om extra arbeidsplaatsen te realiseren. Henk Brink, gedeputeerde EZ, provincie Drenthe: “ Ons doel is om 2000 extra arbeidsplaatsen te realiseren in de Noordelijke provincies.”

Noordelijke samenwerking campagne team
De provincies hebben de afgelopen periode een Europese aanbesteding uitgevoerd om te komen tot het  afsluiten van een contract met een externe partij voor de ontwikkeling en uitvoering van deze campagne. Patrick Brouns, gedeputeerde EZ, provincie Groningen: “Afgelopen week hebben we de knoop door gehakt met welk bedrijf we de campagne willen gaan voeren. Het bedrijven-trio Initio-Tres-Niels Palmers, ontvangt deze week de voorlopige gunning van de opdracht. Zowel qua presentatie als de aanbieding stak dit trio er met kop en schouders boven uit. We hebben alle vertrouwen in een vruchtbare en energieke samenwerking.” Initio DBK BV zal formeel opdrachtnemer zijn, maar het campagneteam bestaat verder ook uit het Friese bedrijf Tres, dat zich zal focussen op de online campagnes en het Drentse bedrijf van Niels Palmers, die verantwoordelijk zal zijn voor de events. Het campagneteam staat onder leiding van de heren Gerard de Boer en Stef van de Ziel.

Europese aanbestedingsprocedure
Het betreft een voornemen tot gunning aangezien de afgewezen inschrijvers conform de geldende wet- en regelgeving in de gelegenheid  worden gesteld om tegen de voorgenomen gunning in beroep te gaan. Wanneer dit niet gebeurt, zullen de provincies overgaan tot definitieve gunning van de opdracht aan Initio.
In de provincie Drenthe is de voorlopige gunning onder voorbehoud van positieve besluitvorming door Provinciale Staten.

 

Bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer