Zeemanshuis breidt uit met aanbouw en bewegingstuin

27 sep 2019Nieuws

Wethouder Eltjo Dijkhuis van de gemeente Het Hogeland onthult sponsorbord 2019-2020

 

Het Zeemanshuis in de Eemshaven gaat uitbreiden! Voorzitter Hoekstra maakte dat gisteren tijdens de jaarlijkse sponsorbijeenkomst bekend. Hoekstra meldde dat nog dit jaar gestart zal worden met de uitbreiding. Het Zeemanshuis gaat uitbreiden op een nieuw verworven stuk grond waarop een bewegingstuin wordt ingericht. Wethouder Dijkhuis van gemeente Het Hogeland was bij de bijeenkomst aanwezig en onderstreepte het belang van het Zeemanshuis Eemshaven. Ook onthulde hij een bord met daarop de namen van de sponsoren 2019-2020.

 

De groei van de Eemshaven zorgt voor een forse toename van het aantal bezoekers in het Zeemanshuis. Dit maakt het noodzakelijk dat de ontvangstruimte van het Zeemanshuis wordt vergroot. Op dit moment wordt het plan  uitgewerkt tot vergroting van het gebouw met ca. 5 m. in zuidelijke richting. De uitvoering is gepland voor 2020. 

 

Naast de gebruikelijke gastvrijheid wordt nu ook de mogelijkheid tot beweging geboden. In de loop van 2019 is een naastliggend stuk grond van ruim 250 vierkante meter grond verworven. Dit omheinde terrein wordt voorzien van een egale grasmat en ingericht als bewegingstuin voor zeelieden en truckers met daarop een voetbaldoel, een basketbalkorf en een aantal fitnesstoestellen. De bewegingstuin is 24/7 vrij toegankelijk.

 

Sponsoren

 

De bewegingstuin kan worden gerealiseerd door bijdragen van een groot aantal bedrijven uit Delfzijl en de Eemshaven. Veel bedrijven uit beide havens dragen het Zeemanshuis en haar activiteiten een warm hart toe en steunen het door middel van sponsoring. Wethouder Dijkhuis heeft tijdens de sponsorbijeenkomst een bord onthuld met daarop de namen van maar liefst 60 sponsoren van het Zeemanshuis. 

 

Het Zeemanshuis

 

Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers en is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 45 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder andere Tv-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Met kerst wordt eveneens aan alle zeevarenden in de haven een kerstpakketje bezorgd. Het Zeemanshuis is in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.

 

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer