Zeemanshuis in de Eemshaven voorzien van snel internet

16 mrt 2016Nieuws

Eemshaven – Het Zeemanshuis in Eemshaven beschikt sinds deze week over een nieuwe, snelle, internetverbinding. De verbinding is door Venema Installations kosteloos ter beschikking gesteld en voorziet het Zeemanshuis de komende vijf jaar van snel internet.

De afgelopen jaren heeft het Zeemanshuis een toename geconstateerd in het gebruik van internet via met name telefoons en tablets. Niet alleen door de technologische vooruitgang, maar ook door toename in de bedrijvigheid in Eemshaven. De bestaande verbinding was daardoor niet langer toereikend, daar deze bij gebruik al snel niet meer functioneerde.

Nieuwe technieken maken het echter mogelijk het internetgebruik van het Zeemanshuis een enorme boost te geven en daarmee alle problemen in één keer op te lossen. Venema Installations heeft voorzien in een snelle, draadloze, internetverbinding door het aanleggen van een straalverbinding tussen haar pand aan de Borkumweg en het Zeemanshuis. Hierdoor is de theoretische capaciteit flink uitgebreid. Dit is voor het Zeemanshuis en haar bezoekers een fantastische vooruitgang.

In aanwezigheid van het personeel van Venema Installations, de vrijwilligers van het Zeemanshuis en een aantal genodigden is de nieuwe installatie op 16 maart officieel in gebruik genomen.

Over Venema Installations
Venema Installations is een full-service dienstverlener gericht op de onder ander de maritieme en industriële sector. Venema Installations richt zich met zijn dienstverlening voor een groot deel op het gebied van industriële systeemintegratie. De diensten bestaan uit het ontwikkelen, ontwerpen, vervaardigen, installeren en onderhouden van industriële processen, met name in de bietsuikerindustrie, maar daarnaast ook in markten als rietsuiker, aardappel- en tabakindustrie.

Over het Zeemanshuis
Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder ander TV-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Het Zeemanshuis werd in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer