Zeemanshuis in de Eemshaven voorzien van snel internet

16 mrt 2016Nieuws

Eemshaven – Het Zeemanshuis in Eemshaven beschikt sinds deze week over een nieuwe, snelle, internetverbinding. De verbinding is door Venema Installations kosteloos ter beschikking gesteld en voorziet het Zeemanshuis de komende vijf jaar van snel internet.

De afgelopen jaren heeft het Zeemanshuis een toename geconstateerd in het gebruik van internet via met name telefoons en tablets. Niet alleen door de technologische vooruitgang, maar ook door toename in de bedrijvigheid in Eemshaven. De bestaande verbinding was daardoor niet langer toereikend, daar deze bij gebruik al snel niet meer functioneerde.

Nieuwe technieken maken het echter mogelijk het internetgebruik van het Zeemanshuis een enorme boost te geven en daarmee alle problemen in één keer op te lossen. Venema Installations heeft voorzien in een snelle, draadloze, internetverbinding door het aanleggen van een straalverbinding tussen haar pand aan de Borkumweg en het Zeemanshuis. Hierdoor is de theoretische capaciteit flink uitgebreid. Dit is voor het Zeemanshuis en haar bezoekers een fantastische vooruitgang.

In aanwezigheid van het personeel van Venema Installations, de vrijwilligers van het Zeemanshuis en een aantal genodigden is de nieuwe installatie op 16 maart officieel in gebruik genomen.

Over Venema Installations
Venema Installations is een full-service dienstverlener gericht op de onder ander de maritieme en industriële sector. Venema Installations richt zich met zijn dienstverlening voor een groot deel op het gebied van industriële systeemintegratie. De diensten bestaan uit het ontwikkelen, ontwerpen, vervaardigen, installeren en onderhouden van industriële processen, met name in de bietsuikerindustrie, maar daarnaast ook in markten als rietsuiker, aardappel- en tabakindustrie.

Over het Zeemanshuis
Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder ander TV-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Het Zeemanshuis werd in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer