Salland Olie: Coca-Cola: 24% besparing Nextgen is reden voor uitbreiding voor pilot

11 apr 2017Service

Coca-Cola European Partners Nederland heeft stevige ambities, ook als het gaat om duurzaamheid. Het streven is om in 2020 50% emissiereductie te hebben gerealiseerd. Dit vertaalt zich in fikse maatregelen op het gebied van CO2-uitstoot.

Een belangrijk deel van de CO2-winst is te halen in het vervoer. 85% van de dranken die Coca-Cola in Nederland verkoopt wordt geproduceerd in Dongen. Het transport van deze dranken naar de Coca-Cola klanten wordt verzorgd door drie verschillende transporteurs, allen gebruikmakend van DAF trucks. In 2016 is Coca-Cola een pilot gestart om de hoeveelheid CO2, uitgestoten door de vrachtwagens, fors terug te dringen. Salland Olie/ Nijol is vanaf het begin nauw betrokken bij deze pilot.

 

NextGen B30

Om dit milieubewuste doel te kunnen verwezenlijken, heeft Coca-Cola voor een alternatieve brandstof gekozen: NextGen B30. Deze diesel is een menging van gewone diesel met biodiesel, gewonnen uit restafval. Het gebruik van deze brandstof heeft reeds geresulteerd in een CO2-reductie van 24% per tank.

 

Wegens succes uitgebreid

Maandag 6 februari jl. vond een bijeenkomst plaats waar de uitkomsten van de pilot aan een brede groep genodigden zijn gepresenteerd. Behalve Coca-Cola hebben ook DAF, transporteur Zandbergen en Salland Olie/ Nijol aspecten van het project toegelicht. 

Als gevolg van de positieve resultaten heeft Coca-Cola tevens van de gelegenheid gebruikgemaakt om aan te kondigen dat de pilot in 2017 verder wordt uitgediept. Het plan is om het aantal vrachtwagens dat rijdt op B30 uit te breiden van zes naar negen.

Bron: Salland Olie

Meer nieuws in deze categorie

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Welke (facilitaire) opleiding past bij mij?

Als professional wil je in ontwikkeling blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om de stap naar een opleiding écht te zetten. Een van de belemmeringen is de keuze van de juiste facilitaire opleiding. Een opleiding die goed past bij je werk, ervaring en interesses....

Lees meer
Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer 1

Gebouwbeheer gaat veel verder dan goed zorgen voor het gebouw waarin jij en je collega’s werken. Het is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van je organisatie. Voor facilitair medewerkers is het de uitdaging om de belangen van de organisatie en medewerkers...

Lees meer